17 Ekim 2012 Çarşamba

Rinnegan nedir ?


5 Temmuz 2012 Perşembe, 18:38 · tarihinde Uzumaki Naruto tarafından eklendi

Rinnegan 3 doujutsudan (Sharingan, byakugan, rinnegan) en güçlü olanıdır. Rinneganın ilk kullanıcısı 6 yolun bilgesi olan Rikudou'dur. Rikudou'nun bıraktığı tabletin tamamını yalnızca rinnegan okuyabilir. Bunun dışında tam olmasada sharingan ve mangekyou sharinganında bu tabletin belli büyük bir kısmını okuyabildiğini biliyoruz.

Jiraiya bunun bir efsane olduğunu Kakashi de bir tür mutasyonla ortaya çıkmış olabileceğini söylemiştir. Mangadan gördüğümüz üzere Uchiha Madara bu gözü ölümüne yakın uyandırdığını söylemiştir.


Bu gözün kullanıcısına elementle yapılan (ateş, su, toprak, hava, yıldırım) basit jutsuların hepsini yapabilme yeteneği kazandırdığını Ibiki Morino söylemiştir ayrıca rinnegan kullanıcısı 6 yol tekniklerini kullanabilir. 6 yol tekniklerini sadece rinnegan kullanıcısı kullanabilir.


Konan'ın dediğine göre rinnegan bir de 7. yol olan "Yaşamın ve Ölümün Ötesi" ni kontrol edebilir ki bu teknik yakın zamanda ölmüş herhangi birinin tekrar hayata döndürülmesini sağlar. Bu tekniği edo tensei ile gelen Madara aslında kendisi için kullanılacağından bahsetmiştir.

 

Rinnegan; sharingan ve byakugan gibi chakra ve chakra bariyerlerini görebilir. Hayvan yolunun çağırdığı hayvanlarda da rinnegan olduğunu düşünürsek sharingan gibi hayvanları kontrol etme yeteneğinin olduğu da varsayılabilir.


6 yolu Gedo Mezo'dan aldığı chakra çubuklarıyla başka bedenlere aktararak o bedenlerde kullanabilir.Bu bedenlerin yaşaması ya da ölü olması farketmez ancak ölü olduklarında karşıda koyamazlar.


Byakugandan farklı olarak 6 yolu başka bedenlere dağıtarak hiçbir kör nokta bırakmaz ancak bedenlerin baktıkları nokta önemlidir. Hatırlıyorsanız byakugan kullanıcısının sırtında bir yerde kör noktası vardı.

 

Rikudou dışında bu gözünün orjinal sahibi diyebileceğimiz tek kişi Uchiha Madara'dır. Önce mangekyou sharingan ardından kardeşinin gözleriyle eternal mangekyou sharingan ve sonrasında da rinneganı uyandırmıştır. Madara Rinnegan'ı uyandırmak için senju ve uchiha genine sahip olunması gerektiğini açıklamıştır. (bknz.manga 606)


ÇEVİRİ : FULL İNDİR 

Hiç yorum yok: